Noua Republică susţine crearea Tribunalului Internaţional pentru Investigarea Crimelor Comunismului from Noua Republică's blog

Guvernul României trebuie să inițieze constituirea unui Tribunal Internațional pentru Investigarea Crimelor Comunismului, alături de guvernele Cehiei, Georgiei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, Slovaciei și Ungariei, care și-au declarat deja intenția.

Spre deosebire de crimele fascismului, care au fost condamnate atât politic cât și juridic, crimele comunismului împotriva umanității și crimele de război înfăptuite de statele comuniste nu au făcut, decât ocazional, obiectul unor procese internaționale.


Foști lideri comuniști, criminali notorii, sunt încă venerați de unii, iar chipurile lor și însemnele comuniste sunt utilizate pentru propaganda unor forțe ale stângii actuale. Utilizarea acestor însemne nu a fost pusă, încă, în afara legii, așa cum s-a întâmplat cu însemnele fasciste.


Este timpul ca regimurile totalitare, criminale comuniste să fie condamnate de către un tribunal internațional, pentru ca tânăra generație să conștientizeze ororile comise de acestea și să fie ferită de a repeta cumva, din necunoaștere, tragedia care a cuprins, în secolul al douăzecilea, o mare parte din omenire.


Tânăra generație trebuie să cunoască, nu numai din povestirile părinților și bunicilor, ci și din datele oficiale, inclusiv din deciziile unui Tribunal Internațional, crimele comise în numele „dreptului istoric” al „clasei muncitoare” de a prelua conducerea statului „lichidând” sau „reeducând” clasele „burghezo-moșierească” și a „chiaburilor”.


Alături de înființarea, la București, a unui Muzeu al comunismului, propunere legislativă pe care a inițiat-o în Parlament, Partidul Noua Republică cere Guvernului României să se alăture țărilor care, la Conferința de comemorare a 76 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, au cerut înființarea Tribunalului Internațional pentru investigarea crimelor comunismului.


Semnând această inițiativă, Guvernul Ponta va putea demonstra românilor și opiniei publice internaționale că nu este, așa cum afirmă unii, continuatorul guvernului comunist al „Epocii de aur” ceaușiste.


Partidul Noua Republică

Bucureşti, 5 septembrie 2015


Citeste mai mult: Noua Republică susţine crearea Tribunalului Internaţional pentru Investigarea Crimelor Comunismului


Share:
Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Noua Republică
Added Sep 5 '15

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)

Archives