Partidul Noua Republică: Mai merită partidele vechi încrederea ta? Întoarce-le spatele! from Noua Republică's blog

Statul român a pierdut dreptul de a fi considerat un stat de drept. Alegerile parlamentare se vor desfășura în 2016 conform unei legi neconstituționale. Toate partidele vechi au votat împotriva deciziei Referendumul privind numărul maximum de 300 parlamentari. Senatorul Partidului Noua Republică a fost singurul parlamentar din opoziție care a votat împotriva Legii care menține numărul de 466 parlamentari.


Parlamentul actual a votat și Președintele Klaus Iohannis a promulgat o Lege a alegerilor parlamentare care nu respectă rezultatul Referendumului din 2009 privitor la numărul de maximum 300 de parlamentari, încălcând flagrant Constituţia României.


Suveranitatea națională a poporului român a fost încălcată astfel de către reprezentanții Statului român, ceea ce presupune desființarea practică a statului de drept, renunțarea la domnia legii în România.


Dacă legea fundamentală este astfel nesocotită de către Statul Român, cum se va mai putea cere cetățenilor de rând să respecte legile acestui stat care le nesocotește voința.


Partidul Noua Republică, prin reprezentanții săi, a semnalat în repetate rânduri, atât fostului președinte, cât și actualului președinte, gravitatea situației în care alegerile parlamentare se desfășoară după o lege neconstituțională.


Parlamentul și Guvernele din legislatura 2008-2012 au respins, însă, orice modificare a Legii nr.35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, solicitată de cetățeni, inclusiv prin petiția de aici http://www.petitieonline.net/petitie/41562146 și nu au pus de acord Legea alegerilor parlamentare cu voinţa suverană a poporului, exprimată prin Referendumul din 2009.


Avocatul Poporului, solicitat și el, de către senatorul PNR, a refuzat să ceară examinarea la Curtea Constituţională a Legii nr.35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, ca neconstituţională întrucât nu respectă voinţa suverană a poporului exprimată prin Referendumul din 2009, detalii aici http://www.tody.ro/document/2013-08-02-Senator-Valeriu-Todirascu-Raspuns-Avocatul-Poporului-solicitare-atacare-CC-Legea-35-2008


Chiar fostul Președinte al României, care a inițiat Referendumul din 2009, solicitat prin aceeași petiție, a refuzat să sesizeze Curtea Constituţională pentru rezolvarea conflictului între Preşedinţie şi Parlamentul României, care nu a pus în aplicare rezultatul acestuia și, astfel, alegerile din 2012 s-au desfășurat conform unei legi care nu mai era constituțională. Rezultatul a fost alegerea actualului Parlament.


Din păcate, în acest an, TOATE PARTIDELE VECHI, au votat în Senat pentru aprobarea unei noi legi care prevede alegerea unui număr de peste 466 de parlamentari, contrar voinței populare care a stabilit numărul maxim de 300 de parlamentari.


Singurul senator din opoziție care a votat împotrivă a fost Valeriu Todirașcu, de la Partidul Noua Republică, detalii la acest link: http://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=85037dda-beb8-40fc-99ef-e05eac89c0a0


Deși actualul Președinte al României a fost îndemnat de Partidul Noua Republică să nu promulge legea și să sesizeze Curtea Constituțională, acesta a nesocotit solicitarea PNR și a promulgat o Lege neconstituțională, în total dispreț față de voința populară exprimată prin referendum.


Mai există, însă, în ceasul al doisprezecelea, o posibilitate de îndreptare a lucrurilor: Partidul Noua Republică cere cu fermitate Avocatului Poporului, singurul îndreptățit să mai facă aceasta, să atace la Curtea Constituțională a României constituționalitatea noii Legi a alegerilor parlamentare pentru a da posibilitatea CCR să se mai pronunțe o dată în privința necesității ca și această lege să respecte rezultatul Referendumului din 2009.


Fără acest demers, riscăm ca România să fie considerată o țară nedemocratică, unde domnește bunul plac al politicienilor, și nu un stat democratic, în care domnește legea.


Au dovedit partidele vechi că știu să respecte Constituția și voința suverană a poporului exprimată la referendum?


Au adus partidele vechi mai puțini politicieni corupți în Parlament și în Guvern în 2012?


Ce garantează cetățenilor că partidele vechi nu vor mai aduce și în 2016 penali în Parlament și Guvern?


Va fi oare mai rău dacă în 2016 am avea un Parlament plin de oameni integri și performanți, netributari partidelor vechi?


Va fi oare mai rău dacă întoarcem spatele partidelor vechi?


Mai lăsam partidele vechi să trimită corupți și penali în viitorul Parlament și Guvern?


Întoarce spatele partidelor vechi și fii tu schimbarea de care avem nevoie!


Cetățenii acestei țări merită, cu siguranță, un viitor mai bun, iar implicarea ta va permite României să depășească tranziția fără de sfârșit, în care aceiași indivizi conduc și jefuiesc țara doar pentru că numai ei se implică politic.


În 2012, Bucureștenii au trimis în Parlament un senator de la Noua Republică și au primit în schimb 70 de proiecte de legi și 5 plângeri penale depuse la DNA împotriva corupților din Guvern, detalii aici: http://www.tody.ro/document/Senator-Valeriu-Todirascu-detalii-activitate-parlamentara-2012-2016


Dacă cetățenii ar trimite în Parlament 100 de politicieni de la Noua Republică, oare cetățenilor le va fi mai rău?


Vino alături de Noua Republică și împreună vom înlocui clica politicienilor corupți cu oameni noi, integri și competenți.


1. ADERĂ LA NOUA REPUBLICĂ! Completează Cererea de Înscriere, pe care o găsești urmând linkul de mai jos și trimite-o la adresa de e-mail lorin.ciobanu@gmail.com. Vei fi contactat în cel mai scurt timp de către un reprezentant Noua Republică.

http://nouarepublica.2n.ro/ow_userfiles/plugins/forum/attachment_26_55a6b725b7f60_55a6b723a0c68_ADEZIUNE.pdf


2. ÎNSCRIE-TE CA DELEGAT la Congresul din 19 septembrie 2015, din București


3. ÎNSCRIE-TE ÎN COMPETIȚIA PENTRU CONDUCEREA CENTRALĂ A PNR sau PENTRU UN ROL DE CANDIDAT AL PARTIDULUI LA FUNCȚII ELECTIVE ÎN STAT (la nivel central sau local) SAU ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN


Menționăm că noi, membrii Comisiei de Reformă, dar și cei din conducerea actuală a PNR, NU vom candida pentru funcții în conducerea centrală, oferind această oportunitate, la următorul Congres, celor care sunt mai buni decât noi.


Partidul Noua Republică

Bucureşti, 23 iulie 2015


Share:
Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Noua Republică
Added Jul 23 '15

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)

Archives