Partidul Noua Republică: sătul să fii minţit şi furat de clasa politică? Implică-te! from Noua Republică's blog

Aderă la Noua Republică și noi vom lupta pentru ca tu să ai garanția că vei putea accede la puterea politică, din partid și din stat, în mod legitim și prin competiție corectă.


Corupția de stat din România, cunoscută de noi toți și dezvăluită astăzi de acțiunile DNA, are la bază corupția din interiorul partidelor.


Speranța de mai bine nu poate veni de la actuala clasă politică, iar ceea ce face DNA reprezintă o muncă sisifică atâta timp cât politicienii îndepărtați de justiție nu vor fi înlocuiți cu oameni competenți și cinstiți, politicieni pe care actualele partide nu au cum să-i furnizeze.


Dacă funcțiile de conducere din partide și pozițiile pe listele de candidați se obțin prin trafic de influență, mită și nepotism, în dispreț total pentru competențe și calități morale, odată ajunși la conducerea statului, oamenii politici promovați de partide vor conduce țara după aceleași principii păguboase ale clanurilor mafiote.


De ce să aderi la Noua Republică?


Organizația noastră a decis să atace răul de la rădăcină, să reformeze clasa politică oferind, prin exemplul propriu, o organizare internă democratică, în care pozițiile în partid nu se tranzacționează între mafioți, ci se câștigă pe baza criteriilor de integritate și evaluărilor obiective privind meritul personal.


Membrii noștri, înarmați cu experiența câștigată până acum, au inițiat și derulat o reformă profundă a partidului, prin adoptarea de către Comisia de Reformă a unui set de principii, care au fost incluse în proiectul noului Statut și vor fi supuse dezbaterii și votului Congresului reformator din 19 septembrie 2015 din București.


Astfel, proiectul noului Statut conține prevederi în premieră pentru România privind organizarea internă a unui partid politic:


- pentru eliminarea cauzelor corupției interne din Partid: aplicarea exemplară a principiilor democratice „checks & balances”, al separării, controlului și echilibrului puterilor;


- pentru eficienţa organizatorică şi evitarea conflictelor de interese în interiorul Partidului: membrii acestuia îşi vor asuma, din timp, una din cele două traiectorii posibile:


i) activist în cadrul Partidului ca membru al organismelor de conducere sau în departamentele partidului sau


ii) candidat al Partidului pentru diverse funcţii elective în stat, la nivel local sau central, sau pentru Parlamentul European.


- pentru eliminarea cauzelor traseismului și tranzacționării votului cetățenilor: candidaturile pentru aceste funcţii vor fi asumate şi validate de Partid, cu un an înaintea organizării alegerilor;


- pentru eliminarea cauzelor corupției din stat: selectarea candidaților pentru alegeri se va efectua după o triere atentă de către Comisia de Integritate prin eliminarea candidaților cu eventuale conflicte de interese sau incompatibilități sau a acelora care pot fi bănuiți că au desfășurat activități nedemne pentru un reprezentant al cetățenilor în organismele statului;


- pentru promovarea şi menţinerea unei conduceri interne eficiente şi oneste a Partidului: activitatea tuturor organismelor interne este evaluată anual de forurile superioare;


- pentru eliminarea cauzelor baronizării Partidului: prin alegeri anuale a conducerii acestuia;


- pentru eliminarea cauzelor preluării Partidului de către grupuri mafiote: acordarea dreptului de vot numai membrilor cu activitate dovedită în partid;


- pentru eliminarea cauzelor traseismului și tranzacționării votului cetățenilor: prin anunțarea candidaturilor cu un an înaintea datei alegerilor.


Prin modelul de organizare prevăzut în noul Statut al Partidului Noua Republică, net diferit de cel al altor partide, și cu participarea unor oameni ca tine se vor crea condițiile îndeplinirii misiunii oricărui partid politic, anume de a identifica, selecta şi promova în conducerea statului, pe criterii corecte, de merit și integritate, oameni capabili să reprezinte interesele legitime ale cetățenilor.


Cetățenii acestei țări merită, cu siguranță, un viitor mai bun, iar implicarea ta va permite României să depășească tranziția fără de sfârșit, în care aceiași indivizi conduc și jefuiesc țara doar pentru că numai ei se implică politic.


PROIECTUL NOULUI STATUT PNR (integral): http://nouarepublica.2n.ro/ow_userfiles/plugins/forum/attachment_25_55a6b6a8e1245_55a6b6a24a270_STATUT.pdf


TABEL COMPARATIV – Reflectarea în Statutele partidelor a principiilor democratice „checks & balances”, a criteriilor de integritate și a măsurilor de eliminare a corupției: http://nouarepublica.2n.ro/ow_userfiles/plugins/forum/attachment_28_55a8cc9707d14_55a8cc7797860_TABEL_COMPARATIV_statute_partide.pdf


Cum poți să te implici?


1. ADERĂ LA NOUA REPUBLICĂ! Completează Cererea de Înscriere, pe care o găsești urmând linkul de mai jos și trimite-o la adresa de e-mail lorin.ciobanu@gmail.com. Vei fi contactat în cel mai scurt timp de către un reprezentant Noua Republică.

http://nouarepublica.2n.ro/ow_userfiles/plugins/forum/attachment_26_55a6b725b7f60_55a6b723a0c68_ADEZIUNE.pdf


2. ÎNSCRIE-TE CA DELEGAT la Congresul din 19 septembrie 2015, din București


3. ÎNSCRIE-TE ÎN COMPETIȚIA PENTRU CONDUCEREA CENTRALĂ A PNR sau PENTRU UN ROL DE CANDIDAT AL PARTIDULUI LA FUNCȚII ELECTIVE ÎN STAT (la nivel central sau local) SAU ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN


Menționăm că noi, membrii Comisiei de Reformă, dar și cei din conducerea actuală a PNR, NU vom candida pentru funcții în conducerea centrală, oferind această oportunitate, la următorul Congres, celor care sunt mai buni decât noi.


În acest mod, vom satisface nevoile legitime ale societății în privința integrității, promovării pe bază de merit și eficienței electorale.


Partidul Noua Republică

Bucureşti, 21 iulie 2015


Share:
Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Noua Republică
Added Jul 22 '15

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)

Archives